понеділок, 21 січня 2013 13:25

Спецтема: Луценко за ґратами

Ірина Луценко їде в лікарню до чоловіка, попри заборону тюремників бачитись з ним

Ірина Луценко їде в лікарню до чоловіка, попри заборону тюремників бачитись з ним
Ірина Луценко не отримала дозволу бачитись із чоловіком у лікарні. Фото: obozrevatel.com

Захисник із кола близьких осіб Ірина Луценко так і не отримала від керівництва Менської виправної колонії №91 дозволу на побачення зі своїм підзахисним Юрієм Луценком. Про це вона повідомила, перебуваючи в колонії, пише прес-служба "Народної самооборони".

"Я попередила керівника Менської колонії про те, що ст. 59 Конституції України та ч.2 ст. 8 Кримінально-виконавчого кодексу України гарантують Юрію Луценку право на правову допомогу та право на захист", - наголосила Ірина Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє активістів прикували себе до огорожі біля Адміністрації президента

"Інструкція, яку показав мені керівник колонії, регламентує лише методику та способи охорони засудженого при пересуванні, та не допуск сторонній осіб до засудженого у час пересування", - додала вона.

Захисник І.Луценко також наголосила: "Саме керівник колонії Менської ВК зобов'язаний виконати вимоги інструкції та проінформувати конвой, який супроводжує засудженого Луценка до клініки, про мій статус захисника, а також інших адвокатів, і, відповідно, надати дозвіл для спілкування із Луценком. У іншому випадку керівник позбавлятиме Луценка права на правовий захист, гарантований йому Основним законом України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк хоче відправити у відставку генпрокурора

Ірина Луценко також уточнила, що у письмовій формі повідомила керівнику колонії про цей факт. "Відповідно до моєї письмової зави керівник колонії має негайно проінформувати конвой про наш статус захисників та допустити до підзахисного Луценка, який перебуває у клініці", - зазначила вона.

Станом на 12.30 Ірина Луценко виїхала з колонії до київської клініки "Оберіг", аби зустрітися із медичним персоналом у статусі платника послуг.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Луценко їде в лікарню до чоловіка, попри заборону тюремників бачитись з ним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути