субота, 31 жовтня 2020 18:10

Ініціатива Зеленського щодо КСУ відповідає Конституції - Веніславський

Ініціатива Зеленського щодо КСУ відповідає Конституції - Веніславський
КСУ заклав такі юридичні механізми, які дозволяють визнати неконституційними всі рішення щодо повернення положень антикорупційного законодавства - Веніславський. Фото: president.gov.ua

Представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що президентський законопроєкт "Про відновлення довіри до конституційного судочинства" повністю відповідає цінностям, закріпленими в Конституції.

Водночас, внесений на розгляд ВР президентський законопроєкт "Про відновлення довіри до конституційного судочинства" є виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Президента.

"У зв'язку з істотними загрозами національній безпеці України, які виникли в результаті ухвалення Конституційним Судом в умовах реального конфлікту інтересів, із численними грубими порушеннями законів про КСУ та про запобігання корупції рішення від 27 жовтня про неконституційність антикорупційного законодавства. Глава держави ініціював проєкт політико-правового рішення щодо перезавантаження Конституційного Суду. В екстраординарних умовах, у яких опинилася держава в результаті ухвалення КСУ рішення N 13-р, рішення Президента України запропонувати Верховній Раді вирішити кризову ситуацію політико-правовими засобами є абсолютно обґрунтованим і повністю відповідає цінностям, закріпленим Конституцією України", - розповів Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна-агресор має стосунок до скандальних рішень КСУ - секретар РНБО

Він наголосив, що виконання рішення Конституційного Суду від 27 жовтня призведе до того, що будь-які наступні зміни до антикорупційного законодавства будуть визнані нинішнім складом КС неконституційними, оскільки Суд зв'язаний своєю власною "правовою" позицією, сформульованою у вказаному рішенні.

"КСУ заклав такі юридичні механізми, які фактично дозволяють визнати неконституційними всі рішення щодо повернення положень антикорупційного законодавства", - відзначив Веніславський.

За його словами, ухвалення парламентом, який представляє інтереси всього українського народу, політико-правового рішення, запропонованого Президентом, забезпечить відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства та вирішить кризову ситуацію, до якої призвели дії Конституційного Суду.

МВФ назвав запровадження в Україні електронного декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії. Фонд закликав посилити ефективність всіх антикорупційних органів у державі.

Зараз ви читаєте новину «Ініціатива Зеленського щодо КСУ відповідає Конституції - Веніславський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути