Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 11:41

Хотіла знести купол Ради мінометом. Хто виживе - добити з автоматів - Савченко звинуватили у підготовці теракту

Хотіла знести купол Ради мінометом. Хто виживе - добити з автоматів - Савченко звинуватили у підготовці теракту
Народний депутат Надія Савченко готувала теракт у приміщенні Верховної Ради - генпрокурор Юрій Луценко. Фото: Олександр Гончаров, Апостроф

Народний депутат Надія Савченко готувала теракт у приміщенні Верховної Ради із застосуванням зброї.

Про це у парламенті заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко особисто планувала, вербувала, давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, у цьому залі. Знищивши бойовими гранатами дві ложі - урядову і посадову. Мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе", - заявив генпрокурор.

"У нас є незаперечні докази. Тому сьогодні я, як генеральний прокурор, внесу до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко", - продовжив Луценко.

Також він попросив депутатів проголосувати за зупинення дії дипломатичних і закордонних паспортів Савченко. "Щоб цей фігурант залишився в Україні і відповідав перед українським судом", - пояснив керівник ГПУ.

"Нинішній регламент диктує п'ять днів на відповідь народного депутата. Сподіваюся, наступної середи проведемо регламентний комітет. А наступний четвер зала Верховної Ради прийме рішення проти організатора запланованого терористичного акту", - заявив Луценко.

Згодом Верховна Рада виключила Савченко з комітету національної безпеки і оборони. За це проголосували 261 депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко під СБУ просила Путіна і дякувала Медведчуку

СБУ запросила Надію Савченко на допит у "справі Рубана" 13 і 15 березня. Народний депутат віддала честь керівникові центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимирові Рубану, якого підозрюють у підготовці терактів, перевезенні та зберіганні зброї.

Зараз ви читаєте новину «Хотіла знести купол Ради мінометом. Хто виживе - добити з автоматів - Савченко звинуватили у підготовці теракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути