пʼятниця, 30 березня 2018 21:12

Холодницький ставить вимоги Луценкові і Ситнику

Холодницький ставить вимоги Луценкові і Ситнику
Керівник САП Назар Холодницький вимагає оприлюднення записів повністю. Фото: Новое Время

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вимагає оприлюднення всіх записів, через які на нього подали дисциплінарну скаргу до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Я буду вимагати під час розгляду цієї скарги оприлюднення всіх записів, на яких ґрунтується цей запит. Розумію, що нам зараз намагатимуться показати уривки з якихось розмов, але я наполягаю, щоб ми почули всю розмову цілком і дії - не слова, а дії - які пішли за цією розмовою. Ніхто не почує жодного випадку вимагання хабара, занесення йому валіз із грошима до кабінету або пропозиції це зробити. У цих записах є бесіди з використанням нецензурної лексики, зокрема з підлеглими. Але вибачте, наше брудне болото корупції білими рукавичками вичистити складно, і я, як звичайна людина, також можу лаятися. Така у нас робота.

Через власну наївність я доручив розслідування цього провадження антикорупційному бюро і зрозуміло, як воно розслідувалася."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мені пропонували попрацювати проти НАБУ - Холодницький

Керівник САП відзначив, що слідчі будуть намагатись доказати "злив" інформації меру Одеси Геннадію Трухановому.

"Зливати інформацію, тим більше, Труханову?! Я розумію, що нам зараз намагатимуться показати уривки з якихось розмов, але я наполягаю, щоб ми почули всю розмову цілком і дії, не слова, а дії, які пішли за цією розмовою", - зазначив Холодницький.

Якщо від злості скажеш "я б його прибив", то це не означає, що це умисел на вбивство, правда? Я в своїх діях впевнений і КПК доведу кожне слово, що оприлюднять, але не уривками розмов, що не витягом слів із контексту, а повністю всю розмову".

Раніше генпрокурор Юрій Луценко та голова НАБУ Артем Ситник направили в дисциплінарну комісію скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького. Підозрюють у невиконанні чи неналежному виконанні службових обов'язків, розголошенні таємниці, що охороняється законом, у вчиненні дій, що порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у його об'єктивності. Грубому порушенні правил прокурорської етики, втручанні у діяльність інших службових осіб, в тому числі й шляхом публічних висловлювань стосовно їхніх рішень.

Зараз ви читаєте новину «Холодницький ставить вимоги Луценкові і Ситнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути