пʼятниця, 16 березня 2012 15:37

"ХХІ століття мусить поставити жирну крапку на історії імперської Росії"

"ХХІ століття мусить поставити жирну крапку на історії імперської Росії"

Президент Росії проводитиме дуже обережну політику. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Інститут глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Ставитиме не на ліберальний прорив, а на мілітаризацію і зміцнення авторитаризму. Що й довели каральні акції проти опозиції одразу після виборів. Він усе робитиме для того, щоб західні сусіди Росії не вирвалися з її зони впливу і не вийшли на європейський оперативний простір. На цьому балансуванні, як на цирковій линві під куполом, він і проведе ці шість років", - наголосив політолог.

За його словами, Путіну для тривалішого балансування бракує ресурсів.

"Щойно виникають проблеми з бюджетом, одразу підіймається питання – чим годувати Чечню? А з іншого боку, зростає кількість росіян, які вимагають припинити це підгодовування. А провінція каже: "Досить годувати Москву". Як 1991-го, імперія й далі розкладається, на наших очах", - зауважив Карасьов.

"Гадаю, до 2050-х завершиться процес еволюції Росії, входження її до сучасного світу. Кількома країнами, звісно. Бо за соціальною структурою Росія – це країна кінця XVIII – початку XIX століття. І це проблема світова. Бо Росія – одна шоста суші, величезна ресурсна складова і головний біль Заходу. Не тому, що він прагне Росію загарбати, а тому, що не уявляє, що буде після того, як великодержавній Росії прийде кінець. Скільки відбере собі Китай? Європа? Ісламський світ? Розрахунки такі на Заході роблять, стратегічні й аналітичні наслідки прораховують, але забагато чинників на цей розпад впливатимуть. Зрештою, ХХІ століття мусить поставити жирну крапку на історії імперської Росії", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію завжди буде дратувати саме існування України - нардеп

Думки інших експертів щодо того, чи зможе Росія стати ліберальною державою й модернізуватися, читайте у новому номері журналу "Країна" № 10 (113) за 15 березня 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"ХХІ століття мусить поставити жирну крапку на історії імперської Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути