Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2012 17:56

Гельсінський комітет вважає, що вирок Іващенко - політичне переслідування

Гельсінський комітет вважає, що вирок Іващенко - політичне переслідування
Правозахисники вважають, що Іващенка переслідують. Фото: liga.net
Згідно з висновками Данського Гельсінського комітету з прав людини, вирок колишньому в.о. міністра оборони Валерію Іващенку "не є результатом справедливого суду в рамках справжньої правової системи, яка поважає верховенство права та базові права людини".
Комітет підкреслює, що обвинувачення проти Іващенка базувалося на ст. 364 та ст.365 Кримінального кодексу України, які є нечітко сформульованими, можуть бути інтерпретовані по-різному, походять з радянського кримінального кодексу та були розкритиковані у Резолюції ПАРЄ від 26 січня 2012. За даними статтями також була засуджена і Юлія Тимошенко.
Данський Гельсінкський комітет з прав людини наголошує, що "дії та рішення, за які переслідують Іващенка, вважилися б в інших країнах звичайною політичною діяльністю, яка може мати політичні, а не кримінальні наслідки".
"Беручи до уваги політичну ситуацію в Україні та ситуацію з принципом верховенства права, існує велика підозра, що це переслідування є політично-вмотивованим та вибірковим", - заявляє комітет.
Зараз ви читаєте новину «Гельсінський комітет вважає, що вирок Іващенко - політичне переслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути