вівторок, 12 серпня 2014 08:46

Гуманітарний конвой від Путіна - це метод загарбання чужих територій - екс-радник президента РФ

Гуманітарний конвой від Путіна - це метод загарбання чужих територій - екс-радник президента РФ
Фото: dt.ua

Введення так званого "​​гуманітарного конвою", "миротворчих військ", "підрозділів МНС" - один з етапів відпрацьованої російською владою методології із захоплення чужих територій.

Про це в інтерв'ю виданню "Гордон" повідомив екс-радник президента Росії, економіст Андрій Іларіонов.

"Те, що зараз намагається зробити Путін, мовою міжнародного права називається легалізацією агресії, - сказав Іларіонов. - Введення так званого "гуманітарного конвою", "миротворчих військ", "підрозділів МНС" - один з етапів відпрацьованої російською владою методології із захоплення чужих територій. Спочатку на чужій землі починають діяти диверсанти і терористи, потім стає зрозуміло, що протистояти озброєним силам країни, де вони діють, вони не можуть, - і на допомогу до них поспішають так звані "миротворчі війська", "гуманітарні місії", "конвої МНС ", справжня мета яких - легалізація сепаратизму, тероризму і анексій. Цей сценарій добре відомий, цю методологію агресор застосовував неодноразово - в Абхазії, Південній Осетії, Придністров'ї ...".

Крім того, він зазначив, що захоплення Криму, підтримка терористів на Донбасі, і оголошений так званий "гуманітарний конвой" МНС повністю підпадають під визначення агресії, встановлене резолюцією № 3314 Генеральною асамблеєю ООН від 14 грудня 1974: "У ній вказана одна з кваліфікуючих ознак агресії: розміщення збройних сил чи інших силових підрозділів однієї держави на території іншої без її згоди, незалежно від того, як ці збройні сили називаються, нехай навіть і миротворчими, гуманітарними, конвойними ... Хоча благу справу, мені здається, конвоєм не назвуть".

"Мова йде про тяжкий злочин і з точки зору міжнародного права, і з точки зору кримінальних кодексів України та Російської Федерації", - додав Іларіонов.

Зараз ви читаєте новину «Гуманітарний конвой від Путіна - це метод загарбання чужих територій - екс-радник президента РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути