субота, 28 березня 2020 00:34

Група Коломойського проігнорувала Зеленського

Група Коломойського проігнорувала Зеленського
У понеділок парламент планує голосувати "антиколомойський" закон про банки. Фото: Reuters

Група олігарха Ігоря Коломойського у "Слузі народу" проігнорувала засідання фракції за участю президента Володимира Зеленського.

Про це із посиланням на депутатів політсили повідомляють "Букви"

На позачерговому засіданні Верховної Ради у понеділок планують ухвалити закони про ринок землі й регулювання роботи банків ("антиколомойський" закон), а також секвестр бюджету.

"Оскільки група Коломойського не прийшла, то і скандалу не було. Навіть Олександр Ткаченко не прийшов, не кажучи вже про Дубінського. Єдине питання про закон про регулювання діяльності банків поставив Сергій Швець", – розповів один із депутатів.

Співрозмовник припустив, що група дасть бій під час профільного комітету, який запланований на 9-у ранку понеділка та у сесійній залі.

Загалом на фракції були майже 150 депутатів. На неї також не прийшли ті, кому треба було їхати з регіонів.

Більшість запитань стосувалося секвестру бюджету. У такому вигляді, як його подав Кабмін, він абсолютно не влаштовує депутатів.

У "Слузі народу" сподіваються на результативне голосування за рахунок голосів інших фракцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запуск ринку землі перенесуть

Також президент просив проголосувати законопроєкт про дистанційне голосування або принаймні дистанційну роботу комітетів.

Саме засідання парламенту скоріше за все відбудеться у сесійній залі.

На засіданні також можуть розглянути кадрові питання щодо керівників Міністерства охорони здоров'я та Міністерства фінансів.

Урядовий законопроєкт №3260 передбачає, що власники і ексвласники банків, інтереси яких було порушено через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

Водночас депутати Олександр Дубінський та Ігор Палиця, пов'язані з ексвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти, альтернативні внесеному рядом.

Зараз ви читаєте новину «Група Коломойського проігнорувала Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути