середа, 22 серпня 2018 11:34

Гройсман: куди ділись $50 млрд, які ми запозичили?

Гройсман: куди ділись $50 млрд, які ми запозичили?
Володимир Гройсман пообіцяв позбавитись держборгу за 10 років. Фото: pogliad.ua

В найближчі 10 років Україна повинна позбутись надмірного тягаря державного боргу. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Держава має бути незалежною фінансово. Якщо подивимось на останні 10-12 років, з 2005 по 2015 рік нас завели в абсолютну залежність перед зовнішніми і внутрішніми кредиторами у вигляді державного боргу. Це є великим тягарем для економіки та людей. Цей борг стримує нас, щоб підвищувати соціальні стандарти, зміцнювати обороноздатність. Ми повинні позбутись фінансових кайданів. Жоден з управлінців нічого системно не змінив — немає нових дороги, шкіл. Діти не можуть піти в садочки, бо їх немає. Куди ділись $50 млрд, які ми запозичили? Маємо зробити все, щоб за найближче десятиліття позбутись фінансової залежності. Бюджет має справедливо розподілятись для потребуючих людей і модернізації України".

За гроші державного боргу Україна могла би жити півтора роки без податків.

"Це катастрофічна сума для громадян. За ці гроші країна може жити півтора року без податків. Тепер це лягає на плечі людей. Маємо відволікати гроші від армії і соціальної політики. Якщо не розрахуємось, це означатиме інфляцію, неконтрольоване зростання цін, знецінення валюти, зупинку промисловості. Ті, хто це зробив мають покаятись перед країною. Ніхто не показував громадянам, куди дівають ці гроші.

На обслуговування боргів витрачаємо 130 млрд грн. Потрібне подальше запозичення для того, щоб повернути. Потрібне зростання економіки. Реструктуризація Яценюка дала списати 5 млрд. До ВПП відсоток зменшується. Маємо непогану динаміку для зменшення богу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засмаглий Гройсман закликав Порошенка не ревнувати до першої леді

Раніше, ЗМІ повідомили, що державний борг складає $76,3 млрд. Держборг - це гроші, які винен кожен українець: приблизно по $1800.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман: куди ділись $50 млрд, які ми запозичили?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути