Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2010 13:02

Гримчак цікавиться, навіщо Могильов подарував Януковичу зброю

Гримчак цікавиться, навіщо Могильов подарував Януковичу зброю

Депутат "Народної самооборони" Юрій Гримчак просить генпрокурора перевірити законність нагородження Віктора Януковича відзнакою МВС "Вогнепальна зброя".

За словами депутата, зброю Янукович і низка цивільних осіб одержали з рук міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, повідомляє Обком.

У листі до генпрокурора Юрій Гримчак відзначив, що порядок нагородження цією вогнепальною зброєю регламентується дисциплінарним статутом органів внутрішніх справ України, що був затверджений законом.

У цьому законі, зокрема, сказано: "Відзнакою МВС "Вогнепальна зброя" має право нагороджувати міністр внутрішніх справ за сумлінну службу, особливі заслуги в боротьбі зі злочинністю й охороні громадського порядку осіб начальницького складу".

Разом з тим депутат від "НС" відзначив, що "до рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ належать особи, що знаходяться в кадрах Міністерства внутрішніх справ і яким присвоєні спеціальні звання, установлені законодавством".

"Звідси зрозуміло, що ні президент України, ні будь-яка інша цивільна особа не є особою начальницького складу органів внутрішніх справ і, відповідно, не може бути нагороджено відзнакою МВС "Вогнепальна зброя"", - заявив Гримчак.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак цікавиться, навіщо Могильов подарував Януковичу зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути