пʼятниця, 27 липня 2018 15:48

Гриценко і Тарута наводять мости через Мостову

Гриценко і Тарута наводять мости через Мостову
Онлайн-видання Realist заявляє, що Сергій Тарута та Анатолій Гриценко можуть створити міцний союз. Фото: Politeka

Згідно з останніми соціологічними дослідженнями GfK Ukraine, жоден з можливих кандидатів у президенти України зараз не набирає більше 10% підтримки виборців. У цих умовах одні кандидати намагаються досягти одноосібного лідерства у своїй основній електоральній ніші, інші пропонують загальнонаціональний порядок денний, щоб стати консенсусною або хоча б компромісною фігурою.

У цих умовах Анатолій Гриценко і Сергій Тарута мають намір створити якийсь союз і таким чином істотно наростити свій електорат. Партнерські відносини політики вибудовують через дружину Анатолія Гриценка - головного редактора тижневика "Дзеркало тижня" Юлію Мостову, стверджує онлайн-видання Realist.

Про те, що Тарута підтримує відносини з Гриценком через дружину останнього - Юлію Мостову - стверджує також політолог Петро Олещук. І нагадує, що саме в цьому виданні свого часу з'явилася резонансна публікація Тарути з власним "мирним планом" щодо Донбасу. Зі свого боку політтехнолог Катерина Одарченко пише, що посередником у вибудовуванні комунікацій між Сергієм Тарутою і Анатолієм Гриценком дійсно може бути Юлія Мостова, яка сама є досить впливовою фігурою на політичному полі України. Тому інформації про те, що Тарута і Гриценко активно спілкуються про перспективи співпраці, цілком можна вірити, робить висновок політолог Олещук.

Ідея об'єднання країни шляхом подібного союзу може бути цілком робочою конструкцією, пише Realist. Тому що у Гриценко високий рейтинг на заході України, а у Тарути є підтримка серед еліти південного сходу країни. До того ж, у обох політиків низькі антирейтинги (8% і 10,6% відповідно), обидва вони - нові гравці у великій політиці, не замішані в гучних корупційних скандалах, мають близьке бачення щодо вирішення соціальних проблем населення і розвитку економіки України.

При цьому Гриценко поки не висловлює конкретних ідей, як вирішувати актуальні проблеми українців, а Тарута вже просуває економічну Програму стрімкого розвитку "Країна ЗаПрацює", яка може об'єднати мешканців усіх регіонів України. Зокрема, пропонується створювати нові робочі місця з гідною зарплатою, істотно знижувати податки, зменшувати ставки за кредитами, знижувати тарифи та ін. Це особливо актуально зараз - адже саме низькі зарплати і пенсії, високі комунальні тарифи і безробіття (поряд з військовим конфліктом на Донбасі і корупцією), згідно з соціологічними опитуваннями, входять в топ-5 проблем, які в найбільшій мірі турбують сьогодні наших співгромадян.

До того ж, як зазначає Realist, Сергій Тарута не є ні проросійським політиком, ні "маріонеткою США". Разом з тим він готовий йти на компроміси всередині країни. І тут він виступає в ролі примирителя між усіма групами інтересів. Тому союз політиків Гриценка і Тарути видається цілком реальним, стверджує видання. Разом з тим, як вважає політолог Петро Олещук, навряд чи ця співпраця зараз буде афішуватися.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко і Тарута наводять мости через Мостову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути