понеділок, 14 травня 2012 06:42

Греції загрожує виключення з Єврозони - голова Єврокомісії

Греції загрожує виключення з Єврозони - голова Єврокомісії

Ситуація в Греції стане головною темою сьогодні на засіданні Єврогрупи. Однак мова більше не йде про надання Греції 1 млрд євро додаткової допомоги. Навпаки, міністри фінансів зони євро повинні зробити сьогодні жорстку заяву, що Греція може не розраховувати на нові гроші, поки не сформує уряд, який гарантуватиме виконання програми оздоровлення держбюджету.

"До тих пір, поки в Афінах не буде сформовано повноцінний уряд, яке підтвердить виконання своїх міжнародних фінансових зобов'язань, Греція більше не отримає жодного євроцента", - заявив в неділю в Брюсселі високопоставлений європейський дипломат.

Безрезультатні переговори між провідними політичними партіями Греції тривають з 6 травня, коли за підсумками парламентських виборів значно посилилися позиції лівих партій, що вимагають перегляду і пом'якшення антикризових угод з МВФ і Єврогрупою. Якщо в найближчі дні не вдасться сформувати коаліційний уряд - Грецію чекають позачергові парламентські вибори, причому, за оцінками експертів, на них ліві отримають вже не перевагу, а абсолютна більшість. Логічним наслідком може стати остаточна відмова Афін від виконання своїх стабілізаційних зобов'язань, що відповідає популістським обіцянкам лідерів лівих партій.

"Зона євро це клуб, члени якого живуть відповідно до правил. Якщо правила не виконуються, клуб доведеться покинути", - заявив напередодні про ситуацію в Греції голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу. З такою певністю про можливість виключення Греції із зони євро Баррозу висловився вперше.

Зараз ви читаєте новину «Греції загрожує виключення з Єврозони - голова Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути