понеділок, 05 лютого 2018 15:20

ГПУ "віддала" другові волинського губернатора 4 бурштинових родовища

Генеральна прокуратура пропустила терміни звернення до суду щодо незаконної ліцензії комунального підприємства "Волиньприродресурс", через що Україна втратила можливість повернути права на розробку чотирьох бурштинових родовищ у Волинській області.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Позов на повернення родовищ у власність держави був надісланий на місяць пізніше встановленого законом терміну. Цим опікувався очолюваний Володимиром Гуцуляком економічний департамент ГПУ. Його ще називають департаментом Кононенка-Грановського.

Волиньприродресурс заснований Волинською облрадою у квітні 2016 року. Одним з ініціаторів створення підприємства був голова облради Ігор Палиця. Керівником компанії є Василь Столяр — бізнес-партнер Палиці.

"На нашу думку, це було зроблено навмисно, щоб не дати можливості державі законно повернути ці бурштинові родовища. Це типова схема ГПУ, коли через простроченість термінів подачі позовів до суду "бетонується" право компаній на використання державних надр, дозволи на користування яких видані незаконно.

Таким самим чином були "злиті" і родовища, які контролюються компаніями екс-міністра уряду Януковича Миколи Злочевського", - зазначив юрист ЦПК Андрій Савін.

Автор: antac.org.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада дозволила повернутися мільйонерам режиму Януковича - експерт

У лютому 2017 року Держгеонадра видали без аукціону Волиньприродресурсу чотири спецдозволи на видобуток бурштину. Йдеться про площу родовищ в 46 тис. га.

У березні 2017 року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Держгеології при видачі ліцензій на видобуток бурштину підприємству Волиньприродресурс. Сумарна площа чотирьох родовищ становить майже 46 тис. га.

6 жовтня справу закрили.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ "віддала" другові волинського губернатора 4 бурштинових родовища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути