неділя, 09 червня 2019 05:13

Державне бюро розслідувань перевіряє розтрату воєнного майна чиновниками

Державне бюро розслідувань перевіряє розтрату воєнного майна чиновниками
ДБР розслідує корупцію в Міноборони. Фото: Дзеркало тижня

Слідчі львівського теруправління Державного бюро розслідувань, проводять досудове розслідування щодо розтрати військового майна посадовими особами Міністерства оборони України у Львівській області.

Зокрема, слідство встановило, що при укладенні договору про користування земельною ділянкою, що належить Міністерству оборони, посадові особи одного з відомств вийшли за межі наданих їм повноважень, повідомляє прес-служба ДБР.

"Внаслідок зловживань земельну ділянку на території військового містечка №1, по вулиці Княгині Ольги 1-5 у Львові, яка вибула з володіння законного користувача і була передана в розпорядження суб'єктам господарювання під забудову. Ринкова вартість цієї земельної ділянки становить понад 45 мільйонів гривень", - повідомили в ДБР.

В ході досудового розслідування слідчий суддя заарештував земельну ділянку і заборонив проводити на ній будь-які підготовчі або будівельні роботи як забудовнику, так і третім особам.

Кримінальне провадження відкрито за фактами зловживання службовим становищем посадцям Міноборони, підробка документів, розтрати військового майна і недбалого ставлення до військової служби, що заподіяло істотну шкоду (ч.2 ст.364, ч.2 ст.366, ч.3 ст.191 та ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти директора ДБР порушили кримінальну справу

Державне бюро розслідувань - правоохоронний орган України, створення якого було передбачено Кримінальним процесуальним кодексом України в термін до 20 листопада 2017. Бюро запрацювало 27 листопада 2018. Ідеологія відомства полягає в тому, що воно викриває кримінальні виробництва, в яких фігурують правоохоронці, судді і високі службовці (від міністрів до начальників ГУ). Згодом бюро остаточно візьме на себе функцію досудового (попереднього) слідства від прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Державне бюро розслідувань перевіряє розтрату воєнного майна чиновниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути