Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 19:48

Держзраду Януковича використають для виборів-2019 - експерт

Держзраду Януковича використають для виборів-2019 - експерт
Віктора Януковича судять за державну зраду. Фото: Vse.Media

Українська влада намагається використати справу про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича для виборчої кампанії 2019 року.

Таку думку висловив політолог Руслан Бортник в ефірі одного з телеканалів.

"Ці події ширше обговорювати зможемо років за десять. Поки що одна сторона процесу судить іншу сторону. При чому - заочно, без будь-якої перспективи реального покарання. Поки що намагаються отримати політичні висновки напередодні виборів 2019 року. Довіра до цього судового рішення - засудять Януковича чи виправдають - буде нульова. І фінальну точку будуть ставити в європейських судах. Думаю, ні Янукович Порошенка, ні Порошенко Януковича насправді засудити не можуть. Лише коли і ті, й інші зникнуть з політичної карти, буде можливість об'єктивного розгляду цих справ", - сказав Бортник.

На його думку, Київ міг запобігти анексії Криму.

"Але перед українською владою стояв дуже складний вибір. Передусім, необхідно було йти на певний компроміс із кримськими політичними елітами. По-друге, необхідно було вводити військовий стан і скасовувати призначені дострокові президентські вибори. В умовах воєнного стану вони не можливі. Тому українські політики обрали боротьбу за владу у Києві. Тоді сталася агресія Криму. Злочинна бездіяльність, боротьба за владу всередині країни були одними з ключових причин, які призвели до незаконної анексії Криму", - наголосив Бортник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчі отримали від ООН офіційні докази держзради Януковича

У березні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав відеозаяви покійного представника РФ в ООН Віталія Чуркіна, де той зачитує листа Віктора Януковича до Володимира Путіна від 1 березня 2014-го про прохання ввести війська і показує його копію.

Пізніше представниця російського МЗС Марія Захарова підтвердила, що Янукович просив Путіна ввести війська в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Держзраду Януковича використають для виборів-2019 - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути