субота, 15 жовтня 2016 12:14

Гонтарєва вимагає правоохоронців покарати Таруту за наклеп

Гонтарєва вимагає правоохоронців покарати Таруту за наклеп
finance.bigmir.net

Нацбанк звернувся до СБУ, Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України з проханням відкрити кримінальні провадження проти народного депутата Сергія Тарути, пише ТСН.

Мова йде про збірку неправдивої інформації під назвою "Загроза економічній безпеці України", яку розповсюджував Сергій Тарута перед початком зустрічі країн-членів Міжнародного Валютного Фонду та Світового банку у Вашингтоні, що проводилась з 6 по 10 жовтня 2016 року. У збірці були звинувачення на адресу голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Над підготовкою брошури працювала Асоціація українських банків, яку очолює Олександр Сугоняко.

Його дії розцінюються Нацбанком як цілеспрямовані намагання дискредитувати діяльність голови Національного банку, перешкодити виконанню нею службових обов'язків. Таким чином хочуть здійснити на її діяльність незаконний вплив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо замовлення на виробництво вагонів підуть закордонним компаніям, це обернеться втратами для української економіки - Тарута

На думку НБУ такі дії є злочином. Винні мають бути покарані. А покаранням за даний злочин може стати обмеження або позбавлення волі на строк до двох років.

"Деяким нашим землякам-олігархам досі немає ніякого діла до розвитку та процвітання України. Їх турбують власні жадібні інтереси, на заваді яких став Національний банк, позакривавши "банки-пилососи", за допомогою яких вони десятками років кредитували власний бізнес та виводили з економіки країни мільярди гривень, - зазначила Валерія Гонтарева. - Тому замість конструктивного діалогу із закордонними партнерами та друзями України вони обирають шлях брудних провокацій. При цьому не соромляться розповсюджувати брехливі матеріали навіть на засіданні МВФ".

Нагадаємо, 2017 року Україна отримає від Міжнародного валютного фонду майже 5,4 млрд дол. за програмою розширеного фінансування EEF. Кошти виділятимуть щокварталу за підсумками виконання критеріїв ефективності.

Найбільший транш планують у першому кварталі 2017 року — 1,986 млрд дол. Розмір наступних двох скоротять до 1,33 млрд дол., ще п'яти — до 735 млн дол.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарєва вимагає правоохоронців покарати Таруту за наклеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути