вівторок, 23 червня 2020 10:21

Гончарук: Можемо повернутись у часи Януковича

Гончарук: Можемо повернутись у часи Януковича
Гончарук пропрацював прем'єром 6 місяців. Фото: nv.ua

Зараз влада показує відкат і буксування по реформах.

Про це сказав колишній прем'єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі "Радіо НВ".

"Не можна не помічати, що повертаються корупційні практики. Що окремі великі блоки, які мали бути давно реформовані, зараз стоять. Що той дуже хороший темп, який було взято перших 6 місяців, бліц-криг, який ми почали - зміни до трудового законодавства, земельну реформу - це зараз буксує дуже серйозно.

По багатьох напрямках спостерігаємо відкат або навіть атаки на ті реформи, які були визнані успішними. Подивіться на ProZorro, ЗНО.

Я розумію, що, можливо, сміливості ухвалити рішення про скасування їх і не вистачить, але той наратив, який лунає з владних кабінетів, дуже насторожує. Комусь знову хочеться створити преференції за рахунок інших, комусь десь хочеться бути трошки рівнішим і мати трошки більше доступу, ніж усім іншим. Тобто ті засадничі речі, за які ми всі боролися, - прозорість, можливість на рівних конкурувати між собою - зараз під загрозою. Бачу за дуже багатьма заявами і протекціоністськими історіями, мене непокоїть, що ми можемо повернутись у часи Януковича. Не в сенсі, що в нас буде відвертий бандит при владі, очевидно, що так погано все не буде", - сказав колишній прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Шмигаля вдруге не отримав імунітету від Ради

"Як завжди було, якщо говоримо про економіку. Є дві моделі. Перша - конкуренція, коли бізнес між собою чесно конкурує, розуміє загальні прогнозовані правила, що сюди можна інвестувати. Тоді всі розвиваються і хто найуспішніший - має більше, хто трошки гірше працює - менше.

В Україні є традиція створювати наш вітчизняний "Ланос". Тобто вибрати якогось хорошого дядька, який подобається, і за рахунок всіх інших платників податків створювати йому тепличні умови. Такі "успішні" бізнесмени - це головна хвороба нашої економіки", - заявив Гончарук.

4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Його кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Тоді ж парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів. Уряд із прем'єром Олексієм Гончаруком звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук: Можемо повернутись у часи Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути