пʼятниця, 24 травня 2013 16:19

"Головне, щоб сценарій серіалу про Шевченка не писали нинішні "табачники" і "бузини" - нардеп

"Головне, щоб сценарій серіалу про Шевченка не писали нинішні "табачники" і "бузини" - нардеп
Опозиціонер пропонує створити так звану наглядову раду за серіалом з українських шевченкознавців. Фото: kiev.uol.ua

Народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець, який ініціює створення сучасного українського серіалу про Тараса Шевченка, остерігається, аби сценарій фільму не довірили писати сьогоднішнім "табачникам" і "бузинам".

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Cтворення серіалу про Тараса Шевченка мало би дуже важливе значення, - говорить депутат. - Але це може мати як серйозне позитивне враження, так і негативне. Залежно від того, які будуть підходи. Щоби не сталося так, що сьогоднішні "табачники" почнуть писати сценарії, чи, скажімо, Бузині дадуть його писати. Тобто у цьому є проблема".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бригинець хоче зняти українську Санта-Барбару про Тараса Шевченка

Задля її вирішення опозиціонер пропонує створити так звану наглядову раду з українських шевченкознавців.

"Я думаю, що у нас є достатньо експертів-шевченкознавців, які могли б бути такою своєрідною наглядовою радою створення цього серіалу. Що стосується технічних можливостей, то я впевнений, що з точки зору вміння робити швидко дешеві, прості і переконливі фільми, то у нас в Україні дуже багато є різних студій, які це роблять. І їхні фільми транслюються у багатьох країнах, маючи успіх", - зазначив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович, Ющенко, Кучма та Кравчук разом поклали квіти до пам'ятника Шевченку

Він упевнений, якщо сьогодні почати роботу над цим серіалом, то це б суттєво змінило ситуацію з розумінням, хто такий Шевченко.

"Тому що для одних Шевченко - це абсолютно святий, без жодної людської подоби персонаж, а для інших - кріпак, який виступав за свободу погнобленого народу, проти царату і був ледве не комуністом. Звичайно, що і та точка зору, і та - неправдиві. Щира і правдива історія про те, яким був Шевченко, допомогла б нам більш глибоко зрозуміти той великий внесок у розвиток і літератури, і державотворення, і націєтворення, і, безумовно, зображувального мистецтва. Це ті сфери, які можна показати тільки у великому панорамному творі, а таким форматом у наших нинішніх умовах є серіал", - підкреслив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Головне, щоб сценарій серіалу про Шевченка не писали нинішні "табачники" і "бузини" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути