Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 15:51

Очільник Мінрегіону Чернишов зупинив реформу ДАБІ - ЗМІ

Очільник Мінрегіону Чернишов зупинив реформу ДАБІ - ЗМІ
ЗМІ повідомляють, що через дії міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова реформа ДАБІ зупинилася

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов свідомо гальмує реформу містобудування.

Про це йдеться в статті "Чому Мінрегіон Чернишова" забув "про реформу Зеленського", опублікованій виданням "Деловая столица".

Як зазначає видання, за задумом президента і Кабміну паралельно з ліквідацією корупційної Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) повинні бути оперативно створені три нові структури, які поділять повноваження ДАБІ: Державна сервісна служба містобудування (дозвільні та реєстраційні функції), Держінспекція містобудування (нагляд і контроль) і Держагентство з питань технічного регулювання в містобудуванні (визначатиме параметри, ДСН, Єврокоди). Крім того, скасовуються будівельні ліцензії, а замість них вводяться сертифікати відповідального виконавця робіт, які повинен видавати Мінрегіон.

Однак, поки Мінрегіон тільки змінив керівництво ДАБІ та призначив ліквідатора цієї структури, на чому реформа зупинилася. На думку авторів матеріалу, реформа забуксувала через свідому бездіяльність міністра Чернишова, який зовсім недавно очолював Київську ОДА.

"Чернишов потрапив в Київську ОДА не без участі Ігоря Коломойського, а в уряд - завдяки тому ж Ігорю Валерійовичу і Андрію Єрмаку, у якого конструктивні відносини з цим олігархом. Зараз у Коломойського, м'яко кажучи, не найкращі стосунки із Зеленським. Так чому б його креатурі в Мінрегіоні дещо не загальмувати реформу, яку презентував гарант Конституції. Адже таким чином нерозумно виглядає не Чернишов, а саме Зеленський", - зазначає видання.

З іншого боку, мова йде про величезні грошові потоки навколо недобитої ДАБІ, пише видання, а також навколо майбутніх органів. "Так чому б не спробувати "врізатися в цю трубу", поторгуватися", - говорить автор статті, приходячи до висновку, що, по суті, "Чернишов вже підставляє під критику і президента, і весь Кабмін".

Зараз ви читаєте новину «Очільник Мінрегіону Чернишов зупинив реформу ДАБІ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути