вівторок, 27 жовтня 2020 14:44

Очільник МЗС Литви прокоментував політичні справи про Порошенка

Очільник МЗС Литви прокоментував політичні справи про Порошенка
Очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс: "Надто активна боротьба з Порошенком має не дуже добрий запах"

Надто активна боротьба Володимира Зеленського з лідером опозиції Петром Порошенком більше нагадує помсту і робить Україну схожою на держави, де політичних опонентів саджають за грати.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявив очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, який взяв участь у роботі Київського безпекового форуму.

Він також зауважив, що в Україні досі не розв'язана справа про виведення Коломойським грошей з ПриватБанку, і це заперечує щирість намірів Зеленського щодо боротьби з корупцією та олігархами.

"Зазвичай я уникаю конкретних імен, але якщо ви наполягаєте, то, як приклад, назву Коломойського. Справа Приватбанку досі не розв'язана. Досі є судові позови. Наявні рішення не дають ясності. Через усе це постають питання. Але я не кажу, що він не єдиний "поганий хлопець", це просто приклад, який звучить найчастіше", - говорить Лінкявічюс.

За його словами, переслідування Порошенка створює погане враження про Україну.

"Коли йдеться про колишніх лідерів, колишніх політиків, президентів – то надто активна боротьба з ними має не дуже добрий запах. Це починає більше нагадувати помсту – навіть коли така боротьба має підґрунтя", - зауважує литовський високопосадовець.

"Це створює зовсім інше враження - Україна стає схожою на інші країни, де опозицію саджають до в'язниці. І це порівняння настільки шкодить вашій державі, що я волів би навіть не згадувати їхні назви", - зазначає Лінкявічюс.

"У нас у Литві також є опозиція. Також є політична боротьба, і коли відбувається зміна влади, то часом є спокуса, щоби дехто потрапив за ґрати. Але ж ми цього не робимо! Натомість ми сідаємо за один стіл, ведемо з ними переговори, співпрацюємо. Можливо, це частина політичної культури, але для мене є очевидним, наскільки чутливим є це питання. Особливо коли йдеться про подібні атаки на колишніх лідерів, колишніх президентів. І навіть якщо для їхнього переслідування є підстави, діяти потрібно украй обережно, щоби не створити враження, що таке переслідування має політичне підґрунтя. І я далеко не перший, від кого у Києві чують цю пораду", - резюмував очільник литовського МЗС.

Зараз ви читаєте новину «Очільник МЗС Литви прокоментував політичні справи про Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути