субота, 03 листопада 2012 13:44

Голова ЦВК: події у Києві - неподобство, якщо не дикість

Голова ЦВК: події у Києві - неподобство, якщо не дикість
Володимир Шаповал прокоментував ситуацію з підрахунком голосів у київських окружкомах. Фото: zn.ua

Володимир Шаповал, голова Центральної виборчої комісії, вважає ситуацію з підрахунком голосів в окремих окружкомах Києва неподобством. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня".

"Те, що відбувається в Києві, неподобство, якщо не дикість. Коли так повільно рахують голоси, коли комісії так довго не можуть прийняти рішення, то з'являються формальні підстави як мінімум для сумнівів. Поки немає можливості стверджувати щось категорично, але в мене є підозра, що це неподобство межує, а можливо, і виходить за межі здорового глузду, порядності і закону", - зазначив він.

На думку Шаповала, затягування процесу підрахунку голосів та оприлюднення відповідної інформації "об'єктивно ставить питання щодо чистоти і законності того, що відбувається на деяких дільницях".

"Київ - дуже складний регіон. Не всім же щастить бути кураторами тих регіонів, де все добре. Магері, куратору столиці (заступник голови ЦВК Андрій Магера - ред.), я відверто сказав: "Андрій, їдьте на місце. Ваша присутність має вплинути на ситуацію". Це не було офіційне доручення, це була порада. Коли він з'являвся в ОВК, процес зрушувався з мертвої точки. Як тільки він виїжджав з місця, гальмування і бродіння поверталися", - розповів Шаповал.

Шаповал зазначив, що вседозволеність під час виборів не можна прощати.

"Повторюю: достатня кількість гучних показових процесів буде хорошою профілактикою до наступних виборів", - підкреслив глава ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «Голова ЦВК: події у Києві - неподобство, якщо не дикість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути