Ексклюзиви
понеділок, 28 вересня 2009 21:58

Німеччина пообіцяла працювати над вступом України до ЄС

Німеччина пообіцяла працювати над вступом України до ЄС

Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот вважає, що європейська політика одержить новий імпульс і Німеччина буде працювати над тим, щоб наблизити Україну до Євросоюзу.

Так в ефірі "5 каналу" він прокоментував заяву лідера Партії вільних демократів Гідо Вестервеллє про підтримку розширення ЄС, в тому числі за рахунок України у "довгостроковій перспективі".

"Поки що ми не можемо назвати точного строку (вступу до Євросоюзу — ред.), оскільки багато чого залежить від самої України. Але ми щодня працюємо над тим, щоб встановлювати невеличкі мости між Україною і ЄС. Буде це через 10 чи 15 років, поки що сказати цього я не можу", - зазначив посол.

Гаймзьот також заперечив, що Франція і Німеччина не хочуть вступу України до Альянсу.

"Я не хотів би говорити, що є якісь люди, які проти вступу України до НАТО. Ми багато працюємо для того, щоб наблизити Україну до цієї організації. Новий уряд дасть новий імпульс у цьому питанні", - зазначив він.

Партія Вестервеллє набрала 15% голосів до Бундестагу. Він може претендувати на посаду віце-канцлера та міністра закордонних справ. У політичних кулуарах Європи ця людина вважається прихильником розширення спільноти. Включення східноєвропейських країн до ЄС містилося і у передвиборчій програмі партії.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Німеччина пообіцяла працювати над вступом України до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути