четвер, 11 жовтня 2018 02:25

Генсек Ради Європи пообіцяв виключити Росію з ПАРЄ

Генсек Ради Європи пообіцяв виключити Росію з ПАРЄ
Росію обіцяють виключити з ПАРЄ. Фото: РБК

Якщо в наступному році Росія не почне знову робити внески в бюджет Ради Європи, її участь в цій міжнародній організації виявиться під питанням, заявив генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд.

Виступаючи на дебатах 10 жовтня про майбутнє Ради Європи, його глава нагадав про те, що дев'ята стаття статуту організації дозволяє Комітету міністрів виключати з ПАРЄ і самого комітету країни, які протягом двох років не платять членські внески, пише "Європейська правда".

"Два роки будуть в червні наступного року. І я вважаю, що після цього Комітет міністрів не просто може, а повинен застосувати статтю. Абсолютно неприпустимо терпіти, щоб країна, яка до сих пір тут, не платила внески", - сказав генсек Ради Європи .

Крім того, він вперше допустив можливість повного виходу РФ з Ради Європи.

"Якщо стане ясно, що Росія виходить, то я негайно запропоную Комітету міністрів відкоригований бюджет Ради Європи", - попередив Ягланд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет ПАРЄ закріпив за Росією статус міжнародного агресора

На початку цього року Ягланд закликав повернути Росію до роботи в ПАРЄ до 2019 року і називав анексію Криму і агресію проти України недостатнім приводом для позбавлення країни членства в Раді Європи.

Зараз ви читаєте новину «Генсек Ради Європи пообіцяв виключити Росію з ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути