субота, 14 грудня 2013 14:07

Генпрокурор знайшов кого покарати за дії "Беркута" під час розгону Євромайдану

Генпрокурор знайшов кого покарати за дії "Беркута" під час розгону Євромайдану
Віктор Пшонка Фото: gp.gov.ua

Колишній керівник київської міліції Валерій Коряк і його заступник Петро Федчук будуть відповідати за дії "Беркута" при розгоні Євромайдану в ніч на 30 листопада. Про це сьогодні на брифінгу заявив журналістам генеральний прокурор Віктор Пшонка.

"За діяльність "Беркута" відповідали і керівник міліції міста Києва, та його заступник, безпосередньо якому був підпорядкований "Беркут". У нас є всі записи переговорів. Слідством вони вилучені. Ми детально вивчили і те, що було представлено народним депутатом Гриценко (Анатолієм Гриценко - ред.)", - сказав генпрокурор, відповідаючи на питання, чи будуть притягнуті бійці спецпідрозділу "Беркут", які безпосередньо розганяли Євромайдан.

Пшонка заявляє, що заступник голови РНБО Володимир Сітвковіч і глава Київської міської адміністрації Олександр Попов безпосередньо чинили тиск на керівництво київської міліції для застосування сили на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада.

"Тиск на них (начальника київської міліції Валерія Коряка та його заступника Петра Федчука - ред.) було від Попова і Сівковича. Цей тиск зафіксовано. Вони всі допитані. З ними проведено інші процесуальні дії і сьогодні їм повідомили про підозру", - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що співробітники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв'язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

За словами генпрокурора, їм буде обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор знайшов кого покарати за дії "Беркута" під час розгону Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути