понеділок, 09 грудня 2013 17:04

Генпрокурор - Євромайдану: "Залиште свої ілюзії!"

Генпрокурор - Євромайдану: "Залиште свої ілюзії!"
Віктор Пшонка Фото: obozrevatel.com

Сьогодні Генеральний прокурор України Віктор Пшонка звернувся до громадян, які беруть участь в акціях протесту на Євромайдані.

"Сьогодні вуличні акції переросли у неприховану агресію і перешкоджання роботі органів державної влади.

Не зважаючи на рішення судів щодо заборони блокування Верховної Ради, Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів, Київської міської державної адміністрації, урядового кварталу та інших установ, мітингувальники фактично паралізували роботу цих органів і перекрили транспорті комунікації.

Це не просто адміністративні порушення, це – грубе порушення Закону, яке передбачає сувору кримінальну відповідальність.

Якщо комусь здається, що такими діями в країні можна запровадити анархію та беззаконня, то – залиште свої ілюзії – в державі є влада, в державі діє Закон!", - заявив Пшонка.

Також Генпрокурор повідомив, що всі, хто не виконує рішень судів, "будуть відповідати".

"Безвідповідальні заклики організаторів акцій свідчать про тотальну зневагу до Законів і невпинне бажання реалізовувати свої політичні амбіції будь-якою ціною.

Однак, окремі політики, закликаючи людей до протиправних дій, думають, що зможуть уникнути відповідальності, ховаючись за депутатські мандати та заручаючись підтримкою деяких міжнародних інституцій. Такого не буде.

За не виконання рішень судів та зневагу до законів і Конституції України - вині будуть відповідати!

Я ще раз звертаюсь до всіх, хто причетний до масових заворушень – не випробовуйте терпіння влади, не провокуйте органи правопорядку, звільніть приміщення та розблокуйте транспортні комунікації.

Це законні вимоги!", - йдеться у зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор - Євромайдану: "Залиште свої ілюзії!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути