Ексклюзиви
середа, 14 січня 2009 10:16

"Газпром" подав позов до Стокгольмського арбітражу на Україну

"Газпром" подав позов до Стокгольмського арбітражу на Україну
ОАО "Газпром" подав позов до Міжнародного арбітражного суду в Стокгольмі у зв"язку з діями України. Російський монополіст вважає, що Україна не виконує своїх зобов"язань щодо транзиту російського газу до країн Європи.

За словами глави "Газпрому" Олексія Міллера, позов був поданий в Арбітражний інститут Торгівельної палати Стокгольма. Російський газовий монополіст вимагає зобов"язати НАК "Нафтогаз України" забезпечити транзит російського газу до Європи територію України, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"В рамках даного позову "Газпром" просить суд прийняти в максимально короткі терміни забезпечувальні заходи, які заборонять "Нафтогазу України" приймати будь-які дії, направлені на скорочення транзиту російського газу до Європи", - відзначили в "Газпромі".

Рішення холдингу, за словами Міллера, було схвалене президентом РФ Дмитром Мєдвєдєвим. Зазвичай термін розгляду Арбітражним інститутом подібних торгівельних суперечок складає 6 місяців. Проте є можливість форсувати процес.
Зараз ви читаєте новину «"Газпром" подав позов до Стокгольмського арбітражу на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути