Ексклюзиви
середа, 14 жовтня 2009 10:51

Гарань: Рейтинг Яценюка впав через російських політтехнологів

Гарань: Рейтинг Яценюка впав через російських політтехнологів
Падіння рейтингу кандидата у Президенти Арсенія Яценюка – наслідок дій російських політтехнологів, які працюють на нього.

Про це у вівторок, 13 жовтня, на прес-конференції у Львові повідомив науковий директор Школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії Олексій Гарань.

Посилаючись на дані дослідження цетру "Соціс" за вересень цього року, Гарань повідомив, що рейтинг Яценюка становить 8,2%, що на 4,9% менше порівняно з липнем.

Політолог зазначив, що Яценюк дуже добре стартував, на нього було багато сподівань, однак зараз позитивна динаміка його рейтингу впала через те, що "він не дав відповіді на ключові питання: яка команда, яка програма і які фінанси".

Також, на думку Гараня, на рейтингу Яценюка негативно позначився прихід російських політтехнологів, що призвело до того, що українські політтехнологи (серед яких були колишні працівники Секретаріату президента) пішли з його команди "з принципових міркувань".

"Наслідки дій російських політтехнологів у тому, що багато речей робиться не так. Зокрема йдеться про реакцію Яценюка на заяви Медведєва", - зазначив Гарань.

Негативними, на думку політолога, є і спроби політтехнологів перепозиціонувати Яценюка: із Західної і Центральної України на Схід.

"Мінусом цього є падіння його рейтингу у тих регіонах, де він мав найбільшу підтримку. Відтак його шанси на вихід у другий тур суттєво зменшилися", - прокоментував Гарань, пише ЗІК.

Зараз ви читаєте новину «Гарань: Рейтинг Яценюка впав через російських політтехнологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути