вівторок, 16 квітня 2013 14:47

"Гайдук зруйнував концепцію звинувачення щодо причетності Тимошенко до вбивства Щербаня" — Власенко

"Гайдук зруйнував концепцію звинувачення щодо причетності Тимошенко до вбивства Щербаня" — Власенко
Сергій Власенко Фото: lenta-ua.net

Свідчення Віталія Гайдука цілком зруйнували концепцію звинувачення генпрокуратури щодо причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня. Про це під час брифінгу сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко. Він також наголосив, що під час засідання вкотре порушили права Юлії Тимошенко.

"Мало того, що Юлія Тимошенко всупереч заявам пенітенціарної служби не була доставлена на судове засідання. Мало того ми всі побачили, що суддя навіть не почала обговорювати це питання, навіть формальні пристойності не були витримані. Суддя сама по собі, не слухаючи думку сторін, вирішила, що Тимошенко не буде брати участь у слуханні справи", - сказав Власенко.

Він також сказав, що прокурор напевне не даватиме оцінку свідченням Гайдука, хоча згідно із КПК прокурор повинен давати оцінку доказам.

"Свідок Гайдук абсолютно чітко підтвердив, що по-перше у 95-му році ніякої ЄЕСУ на ринку Донецької області не було. Що в 96-му році діяв укладений 30 грудня 1995-го року договір контракту, якого абсолютно чітко дотримувались дві сторони і жодних претензій одна до одної по виконанню цього контракту не було. Свідок Гайдук також зазначив, що у 1997-му році корпорація ЄЕСУ на газовому ринку Донецької області представлена узагалі не була, тому абсолютно руйнується концепція обвинувачень, яка говорить про те, що ніби-то боролись за якісь преференції ЄЕСУ. Їх ЄЕСУ не отримала ні в зв'язку, ні не у зв'язку із загибеллю Євгенія Щербаня. При цьому свідок чітко зазначив, що відносини як між керівництвом ЄЕСУ, так і між співробітники ЄЕСУ були цілковито нормальні, робочі. Дійсно, як і будь-яка сторона, яка продає, хотіла продати дорожче, так і будь-яка сторона, яка купує, хотіла купити дешевше. Це нормальні бізнес-відносини", - наголосив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: Проти Тимошенко свідчитиме людина, яка вживала важкі наркотики

Він також зауважив, що свідок чітко відповів, що нема інформації про причетність Юлії Тимошенко до загибелі Євгена Щербаня. Власенко додав, що Гайдук більшу частину своїх свідчень присвятив конфлікту між тодішніми прем'єр-міністром Павлом Лазаренком та губернатором Донеччини Володимиром Щербанем, який закінчився звільненням останнього. Власенко нагадав про те, що обвинувачення називало однією з причин конфлікту між ЄЕСУ та ІСД 71-е розпорядження Донецької держадміністрації.

"Свідок Гайдук підтвердив, що 71-е розпорядження було прийняте головою Донецької державної адміністрації по-перше на виконання урядового рішення, а по-друге з метою допомоги реалізації контракту ЄЕСУ та ІСД від 30 грудня 95-го року", - підкреслив Власенко.

Зараз ви читаєте новину «"Гайдук зруйнував концепцію звинувачення щодо причетності Тимошенко до вбивства Щербаня" — Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути