пʼятниця, 03 березня 2017 09:31

Гліб Загорій: Функція МОЗу - проводити реформи, а не ділити бюджетні гроші

Гліб Загорій: Функція МОЗу - проводити реформи, а не ділити бюджетні гроші
Нардеп Гліб Загорій каже, що прямими обов'язками в МОЗ ніхто не займається. Фото: Главком

Співробітники міністерства охорони здоров'я повинні реалізовувати політику держави в медичній сфері, а не займатися розподілом державних коштів.

Про це заявив народний депутат Гліб Загорій.

"Функція Міністерства охорони здоров'я полягає не в тому, щоб займатися закупівлями ліків або ділити бюджетні гроші. Вони повинні тільки встановлювати правила, реалізовувати політику держави і проводити реформи", - упевнений Загорій.

Однак, на думку парламентарія, прямими обов'язками в МОЗ ніхто не займається, оскільки співробітники міністерства намагаються контролювати закупівлі медпрепаратів та розподіл бюджетних коштів.

За словами Гліба Загорія, необхідно налагодити громадський контроль над витрачанням коштів у медичній сфері, в тому числі - над прозорістю закупівель ліків та медобладнання. А це можливо тільки на базі електронних закупівель ProZorro.

"Потрібно проводити закупівлі на електронній платформі, де кожен бажаючий міг би в режимі онлайн відстежити - що закуповується, куди йдуть гроші і т.д. Це зробить систему закупівель прозорою і відкритою для людей і зменшить корупцію", - зазначив Гліб Загорій.

Зараз ви читаєте новину «Гліб Загорій: Функція МОЗу - проводити реформи, а не ділити бюджетні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути