Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 17:56

Французький суд встав на бік України: вілла Льовочкіна залишається під арештом

Французький суд встав на бік України: вілла Льовочкіна залишається під арештом
За підсумком засідання, яке відбулось 26 березня, французький суд залишив в силі своє рішення щодо арешту нерухомості Сергія та Юлії Льовочкіних.

У понеділок, 26 березня, в Ніцці (Франція) відбулося засідання Апеляційного суду, на якому розглядалася скарга, подана народним депутатом, членом фракції "Опозиційний блок" Сергієм Льовочкіним щодо народного депутата, лідера політичної партії "За життя" Вадима Рабіновича з вимогою зняти арешт з його вілли у Франції. За підсумком засідання французький суд залишив своє рішення в силі: накласти арешт на нерухомість Льовочкіна у Франції, запропонувавши при цьому Льовочкіну і його сестрі наступного разу не ховатися за офшори, а прийти до суду і пояснити походження їхніх капіталів. Про це повідомляє сайт "Публічні люди".

Нагадаємо, раніше нардеп Вадим Рабінович заявив, що допоміг французьким правоохоронцям накласти арешт на вілли свого екс-колеги з "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна і його сестри Юлії, які знаходяться на Лазурному березі Франції, в бухті Середземного моря в курортному містечку Сен-Жан-Кап-Ферра. За попередніми підрахунками, загальна вартість нерухомості становить майже 2 млрд грн.

Відразу ж після арешту вілл Рабінович провів прес-конференцію в Києві, де закликав конфіскувати вілли на користь України і почати негайне розслідування цієї резонансної справи. Однак, за словами депутата, ні правової, ні юридичної оцінки цей факт досі не отримав. Більш того, Рабінович повідомляв, що ні правоохоронці, ні представники української влади навіть не поцікавилися у судових органів Франції деталями та перспективами цієї скандальної справи.

У той же час сам Льовочкін неодноразово спростовував існування вілл у Франції і їх арешт. Однак все ж послав своїх адвокатів "відвойовувати" нерухомість. Крім того, 11 народних депутатів (в основному, з "Опозиційного блоку") заявили про те, що вони не відправляли Вадима Рабіновича до Франції вести розслідування щодо вілл Льовочкіна, і заарештовувати їх тому "ніяк не можна".

До всього іншого, в суд надійшов дуже дивний висновок апарату Верховної Ради України, в якому повідомляється, що народний депутат України не має права боротися з корупцією. Однак всі ці обставини, плюс кращі адвокати, не забезпечили Льовочкіну перемогу у французькому суді.

Зараз ви читаєте новину «Французький суд встав на бік України: вілла Льовочкіна залишається під арештом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути