вівторок, 08 вересня 2020 13:10

Фокіна викликають на засідання комітету Ради через заяви щодо Донбасу

Фокіна викликають на засідання комітету Ради через заяви щодо Донбасу
Фокіна чекають на комітеті Ради 15 вересня. Фото: Укрінформ

Заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна 15 вересня викликають на засідання Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Комітет хоче заслухати його позицію про порушення перемир'я на Донбасі.

"Особливо цікаво буде послухати позицію заступника голови ТКГ в контексті порушення перемир'я з боку агресора і наші чергові втрати на фронті. Переконаний, що людина, яка артикулює відверто проросійські меседжі, не має права представляти Україну на міжнародних переговорах", - написав голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук сказав, хто може звільнити Фокіна з ТКГ

Засідання буде відкритим для ЗМІ.

Також запрошені глава української делегації у ТКГ Леонід Кравчук та представники депутатських фракцій Верховної Ради, Офісу президента, Ради нацбезпеки та оборони, СБУ, Центральної виборчої комісії й уряду.

18 серпня Зеленський призначив Вітольда Фокіна першим заступником глави української делегації в ТКГ з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нещодавно Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Висловився про можливий компроміс із Росією, де Україна погоджується на загальну амністію на Донбасі, а РФ знімає вимогу про внесення особливого статусу в Конституцію.

Керівник ОП Андрій Єрмак зазначив, що окремі коментарі Фокіна щодо амністії та особливого статусу Донбасу не відображають офіційної позиції України.

Зараз ви читаєте новину «Фокіна викликають на засідання комітету Ради через заяви щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути