середа, 11 листопада 2015 15:35

Філатов може перетворити Дніпропетровськ на кримінальну столицю України

Філатов може перетворити Дніпропетровськ на кримінальну столицю України

Пафосні заяви команди Корбана-Філатова про те, що це саме вони нібито "врятували" Дніпропетровськ від війни - прикриття від звинувачень у відверто кримінальних і бандитські дії. Про це заявив політолог Андрій Клячин.

"Це прикриття від звинувачень у відверто кримінальних і бандитські дії. Поки дніпропетровське інтернет–міщанство буде робити вигляд, що не помічає викриттів того ж екс-мера Марганця Бідняка, розповів людям про жахи того, як в підвалах різали вуха, і буде намагатися шукати виправдання "своїм", розповідаючи про те, що "вони врятували Дніпро", місто нічого хорошого не чекає.

Дніпропетровськ буде нагадувати чи то Чикаго 30-х років ХХ століття, то столиці Сомалі – Могадішо. Ці різні міста об'єднує те, що там все вирішувалося не силою права, а право сили, що вони були територією страху і насильства", - підкреслив він.

Як зазначив Клячин, сама постановка питання про те, що команда Корбана-Філатова не пустила війну в Дніпропетровськ, не відповідає дійсності: "Тут скоріше мова йде про ретельно збудованому пропагандистському міфі про "рятівників Дніпра". Задайте собі просте питання: чому війна тоді не прийшла в прикордонні з РФ Суми або в Миколаїв, де і близько не було команди Корбана-Філатова? Або інший приклад. Харківська область, якої по суті керували представники "Партії регіонів" Добкін і Кернес. Сусідня Запорізька область навесні 2014 року взагалі була без губернатора, і туди не прийшли ні сепаратисти, ні російські диверсанти. Значить, тут справа в іншому - і не в заслуги кількох людей, вправно зробили на патріотизмі універсальну індульгенцію для себе".

"Найголосніше про свої подвиги на війні розповідають ті, хто на передовій не був і під кулями не стояв. Відвага і доблесть - скромні і не люблять пафосу і гучних промов. Тема "вони врятували Дніпро", на жаль, давно перетворилася на банальну політичну технологію і спекуляцію на патріотичних почуттях громадян. І що найсумніше - ця спекуляція прикриває речі, нічого спільного з патріотизмом не мають", - додає політолог.

"І сьогодні розігрівання істерії і протистояння робляться з однією і очевидною метою - щоб не ставили питання про викрадання людей, куди поділися кошти, зібрані на АТО, у чиї кишені йшли кошти з міського бюджету.

Люди, кичащиеся своїм "патріотизмом", крали гроші, зібрані городянами для підтримки бійців. Учасник АТО, командир розвідроти, вижив в Иловайском котлі, Юрій Помазан, що наважився розповісти, як Корбан і Філатов крали гроші з фонду для потреб АТО, був побитий, йому проломили голову - і він опинився в реанімації.

Зверніть увагу: ніхто з комбатов публічно не підтримав Філатова, напевно, вони краще інших дізналися, чого варто филатовский патріотизм", - резюмує Андрій Клячин.

Зараз ви читаєте новину «Філатов може перетворити Дніпропетровськ на кримінальну столицю України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути