середа, 01 лютого 2012 16:49

"Європейці хочуть від Януковича обіцянки вирішити справу Тимошенко на її користь"

"Європейці хочуть від Януковича обіцянки вирішити справу Тимошенко на її користь"

Міністерство закордонних справ намагається не допустити повної ізоляції Януковича. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив економіст Борис Кушнірук.

"Тому його поїздка в Давос мала насамперед показати, що в президента все гаразд у відносинах з Європою. Але бачимо, що до такої розмови сторони підходять із різних позицій. Європейці хочуть почути від Януковича публічну обіцянку вирішити справу Тимошенко на її користь. А Янукович тримається своєї стратегії – не показувати слабкості. Інакше, як він розуміє, дотиснуть і зімнуть. Тому президент уникав розмови на незручну для себе тему в діалозі з колишнім польським президентом Александром Квасневським та іншими учасниками конференції", - наголосив він.

Віктор Янукович удруге як президент відвідав щорічний всесвітній економічний форум у швейцарському місті Давос. Виступив на двох конференціях – "Нова енергетична архітектура: можливе і ефективне перетворення" та "Шляхи майбутнього розвитку". Розповідав про успіхи вітчизняної економіки й рекламував інвестиційні можливості України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На форум у Давосі адміністрація Януковича проходила під чужими бейджами

"Єдина подія могла б стати визначальною для України – підписання угоди про постачання газу з Азербайджаном. Тільки маючи укладені контракти з гарантованими обсягами поставок, можна будувати термінал скрапленого газу. Але азербайджанська сторона відклала це питання. Висновок: Україні треба домовлятися про 20-річний газовий контракт не лише з Азербайджаном, а й із Туреччиною. Бо Баку багато в чому орієнтує свою політику на Анкару", - зауважив економіст.

Думки інших експертів щодо результатів поїздки Януковича на економічний форум у Давосі читайте у новому номері журналу "Країна" № 4 (107) за 2 лютого 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Європейці хочуть від Януковича обіцянки вирішити справу Тимошенко на її користь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути