Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 11:55

Європі необхідно терміново переглянути стратегію своєї безпеки - Андрій Ніколаєнко

Європі необхідно терміново переглянути стратегію своєї безпеки - Андрій Ніколаєнко
За словами глави партії "Основа" Андрія Ніколаєнка, у зовнішній політиці України наростає проблема стратегування.

Проблему безпеки Європа вирішувала лише одного разу - на конференції в Гельсінкі. Тоді, більше 40 років тому, НАТО в Європі протистояла Варшавському договору. Але ситуація кардинально змінилася. Сьогодні Донбас і Крим - це питання загальноєвропейської безпеки. І Європа повинна кардинально переглянути стратегію безпеки. Про це глава політичної партії "Основа", дипломат Андрій Ніколаєнко заявив в ефірі телеканалу ZIK.

За словами політика, для України критично важливо стати суб'єктом нової системи колективної європейської безпеки.

"Сьогодні деякі західні політики намагаються грати в "гру про Україну" без України. Це неприпустимо, коли представник США домовляється з росіянами без участі української сторони", - так Андрій Ніколаєнко прокоментував зустріч спецпредставника США Курта Волкера з главою зовнішньополітичного відомства РФ Сергієм Лавровим у ході засідання Ради міністрів ОБСЄ.

За словами глави "Основи", у зовнішній політиці України наростає проблема стратегування. Тому Україна втрачає час і упускає ініціативу у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

"На початку року, коли Україна очолила Раду безпеки ООН, наш представник повинен був в перший же день головування України запропонувати українську резолюцію про миротворчу місію. Варіанти резолюції були на той час вже напрацьовані. І, якби це було зроблено на початку року, восени Росія вже б не змогла заявити про те, що Україна блокує її ініціативу щодо введення миротворців", - акцентував Андрій Ніколаєнко.

Сьогодні, за словами глави "ОСНОВИ", Україна сама заганяє себе в глухий кут. "Українська влада все ще не наважується офіційно виступити з пропозицією про обмеження нашого суверенітету і передачу цього суверенітету під юрисдикцію ООН, тим самим, під юрисдикцію міжнародної адміністрації. Після чого вже можна обговорювати принципи її формування", - заявив Ніколаєнко.

Зараз ви читаєте новину «Європі необхідно терміново переглянути стратегію своєї безпеки - Андрій Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути