четвер, 03 грудня 2015 21:00

Європарламент закликав Росію виконати Мінські угоди

Європарламент закликав Росію виконати Мінські угоди
Фото: zn.ua

Росія повинна продемонструвати свою готовність виконати всі пункти Мінських угод.

Про це йдеться в заяві голови Комітету у закордонних справах Ельмара Брока, голови Комітету з питань безпеки і оборони Анни Фотігі та голови Комітету асоціації Україна-ЄС у Європарламенті Андрія Пленковича.

"Ми повністю підтримуємо мінські угоди як міжнародно визнану основу для політичного рішення конфлікту на Донбасі і мирної реінтеграції окупованих територій", - відзначають вони.

"Сьогодні, на жаль, ми повинні висловити нашу глибоку стурбованість з приводу поточного стану справ. Лише за кілька тижнів до кінцевого терміну їх повної реалізації, досягнуто недостатньо", - зазначили євродепутати.

"Порушення режиму припинення вогню зросли з середини жовтня. Наглядачі зі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ стикаються з обмеженнями свободи пересування, а відновлення українського контролю по всій довжині кордону з Росією, яке має першорядне значення, далеке від реальності", - підкреслюється в заяві.

"Зрозуміло, що російська влада несе особливу відповідальність у цій ситуації, яка веде до погіршення ситуації з безпекою в регіоні. Ми закликаємо їх терміново продемонструвати свою прихильність виконанню всіх пунктів, які охоплюються угодою. Імплементація мінських угод є умовою для зняття санкцій", -зазначив європарламентарі.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент закликав Росію виконати Мінські угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути