четвер, 15 вересня 2016 23:32

Європа хоче миру на Донбасі "для галочки" - Геращенко

Європа хоче миру на Донбасі "для галочки" - Геращенко

Врегулювання конфлікту в Донбасі, у відповідності з позицією Заходу, буде лише "для галочки". Про це заявила журналістам у Слов'янську перший віце-спікер Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє "Укрінформ".

"Не секрет, що європейська сторона хоче врегулювання конфлікту. І Україна хоче. Питання лише в тому, що ми хочемо реального врегулювання, а не "для галочки". Провести псевдовыборы - це "для галочки", сказати: окей, все добре. Україна ніколи не піде на те, щоб зробити вигляд, що штучний мир встановлено, коли щодня продовжують обстріли і вбивають наших військових і там перебувають російські війська", - заявила Геращенко.

"Європейська сторона озвучує свою позицію. Очевидно, що у них зараз не така сприятлива внутрішня кон'юнктура, там важка ситуація. Їм хочеться успіху на українському напрямку. Україні ж хочеться врегулювання конфлікту, і тому європейці доносять свою позицію. Ми говоримо про нашу. І тому ці позиції треба зближувати", - зазначила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит Штайнмаєра та Едо до України: найважливіші рішення щодо Донбасу

Геращенко також заявила, що поки ніяких передумов для розгляду політичного блоку питань мінських угод немає.

Нагадаємо, Штайнмаєр і Еро заявили, що Україна повинна прийняти закон про вибори на Донбасі і особливий статус. Глава МЗС Німеччини зазначив, що пункти безпеки повинні здійснюватися паралельно з політичними.

Зараз ви читаєте новину «Європа хоче миру на Донбасі "для галочки" - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути