четвер, 30 листопада 2017 11:15

Європа готує Україні жорсткіші умови - Найєм

Європа готує Україні жорсткіші умови - Найєм
"Від нас, звичайно, дико втомилися. Але й нагнітати особливо не варто", - Найєм. Фото: АР

Європейська комісія втомилася від порожніх обіцянок української влади і може підняти вимоги для України.

Про це написав народний депутат Мустафа Найєм у своєму Facebook.

"Повернувся після офіційного візиту в Брюссель, де щойно пройшов саміт Східного партнерства. Головне відчуття – від нас, звичайно, дико втомилися. Але й нагнітати особливо не варто. Так, умови будуть жорсткішими, вимоги ще вищими", - повідомив Найєм.

За його словами, Єврокомісія очікує скасування обов'язкового декларування доходів працівниками громадських організацій. Ці поправки набувають чинності через 2 місяці, але досі ніяких кроків щодо їх скасування в Україні не вжили. Відтак в Єврокомісії вважають, що президент Петро Порошенко обдурив їх.

"Судячи з усього, ми остаточно втратили шанс доотримати 600 млн євро макрофінансової підтримки ЄС, передбачені останнім траншем в цьому році. Головна причина – невиконання чотирьох з 22 умов меморандуму, серед яких заборона на експорт лісу-кругляка, закон про кредитний реєстр Нацбанку, система верифікації кінцевих бенефіціарів компаній і впровадження системи автоматичної перевірки е-декларацій", - повідомив політик.

При цьому ЄК готує умови для наступного траншу до €2 млрд. Серед умов Найєм прогнозує створення Служби фінансових розслідувань, створення Антикорупційного суду, впровадження механізму автоматичної перевірки електронних декларацій, реалізація незалежного аудиту НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ відмовилися "скинутися", щоб не повертати Росію

Європейська служба зовнішньої діяльності та Єврокомісія щодо імплементації асоціації з Україною доповіли про суттєвий прогрес Києва у цьому процесі.

Зараз ви читаєте новину «Європа готує Україні жорсткіші умови - Найєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути