Ексклюзиви
пʼятниця, 13 березня 2020 13:07

"ЄС" запропонувала план протидії епідемії коронавірусу

"ЄС" запропонувала план протидії епідемії коронавірусу
"Європейська Солідарність" вимагає терміново провести позачергове засідання Верховної Ради України 16 березня

"Європейська Солідарність" вимагає терміново провести позачергове засідання Верховної Ради України 16 березня і пропонує план дій для протидії епідемії коронавірусу.

Про це заявила співголова фракції Ірина Геращенко у своєму відеозверненні до українців.

"Ми наполягаємо на негайному зібранні парламенту на позачергову сесію для серйозної предметної розмови один з одним про те як протистояти коронавірусу, яке протягом трьох тижнів блокує керівництво Верховної Ради і монобільшість", – сказала вона.

Парламентар назвала основні пункти, які мають бути виконані владою найближчим часом і питання, на які суспільство має отримати відповіді.

"Наскільки країна забезпечена тестами і апаратами штучної вентиляції легеней, не тільки Київ, а кожен регіон.

Забезпечення безпеки кордонів і сполучення, особливо з країнами, де епідемія набула значних масштабів. В тому числі, збройні сили України і прикордонники. Це має бути поблизу лінії зіткнення.

Як працює в цих екстремальних умовах система КПВВ, щоб вірус не мандрував з окупованих територій, з Росії на територію України.

Ухвалити відповідні рішення, в тому числі, законопроекти, що стосуються відповідальності проти тих осіб, які не дотримуються відповідних рекомендацій, щоб не розповсюджувати епідемію в Україні.

Провести економічний аналіз і ввести податкові канікули на час карантину, а також звернутися до підприємств, і де можливо перейти на дистанційну роботу", – підкреслила вона.

Співголова фракції "Європейська Солідарність" наголосила, що обов'язковою є участь у цьому засіданні президента, прем'єр-міністра, секретаря РНБО і звичайно профільних міністрів, які відповідальні ситуація в медицині, економіці, з безпеки кордонів.

Зараз ви читаєте новину «"ЄС" запропонувала план протидії епідемії коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути