субота, 22 січня 2022 04:00

ЄС готовий і надалі підтримувати Україну фінансово

ЄС готовий і надалі підтримувати Україну фінансово
Урсула фон дер Ляєн та Володимир Зеленський провели телефонну розмову. Фото: Офіс президента

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн підтвердила готовність Брюсселя підтримувати Київ. Про це вона сказала під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Відповідну інформацію Урсула фон дер Ляйєн виклала у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна планує отримати від Європейського союзу 600 млн євро допомоги

"Поговорила з президентом Зеленським. Ми обговорили нинішню ситуацію у сфері безпеки. ЄС готовий надавати подальшу фінансову допомогу Україні та посилювати партнерство у сфері енергетики", — написала вона у соцмережі.

У свою чергу Зеленський подякував президенту Єврокомісії. Сторони домовилися продовжувати спільні скоординовані зусилля з метою недопущення ескалації конфлікту на кордонах України.

Також ішлося про підготовку до проведення в Україні міжнародного енергетичного бізнес-форуму, про який було домовлено під час спілкування у листопаді. Глава держави привернув увагу до загроз для України та всієї Європи, які створить можливий запуск "Північного потоку – 2".

Віце-президент США Камала Харріс заявила, що в разі вторгнення в Україну США можуть ввести проти Росії "найсильніші" санкції. Вашингтон запевняє Київ у підтримці суверенітету.

Водночас Євросоюз підготував масштабні санкції на випадок подальшої агресії Росії щодо України, повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готовий і надалі підтримувати Україну фінансово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути