середа, 29 січня 2020 11:01

Екссекретар РНБО розповів про газові переговори з США

Екссекретар РНБО розповів про газові переговори з США
Могла бути угода про повномасштабне співробітництво із США, каже Данилюк

Колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Данилюк влітку минулого року намагався домовитися з тодішнім радником президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джоном Болтоном про постачання природного газу в Україну.

Про це Данилюк сказав в інтерв'ю виданню Daily Beast, повідомляє "РБК-Україна"

За його словами, це могла бути угода про повномасштабне співробітництво із США, яка включала б і військову допомогу Україні. Проект угоди обговорювався з президентом Володимиром Зеленським.

Данилюк розповів, що він і його команда, в яку входив помічник Зеленського Андрій Єрмак, "не змогли завершити зустріч з Болтоном належним чином, оскільки їхні переговори перервав посол США в Європейському Союзі Гордон Сондленд".

За словами Данилюка, представники Трампа після цього сказали йому та Єрмаку про необхідність продовжити розслідування щодо діяльності Джо Байдена та його сина в Україні. Нібито це був єдиний спосіб, у який дві країни могли б розвивати значущі відносини. Незабаром після цього Болтон відмовився від подальших переговорів.

"Якби ми опинилися втягнуті у внутрішньополітичний процес у США, це тільки зашкодило б Україні.

Якщо є щось, що порушує американські закони, то нехай США розбираються з цим питанням самостійно", - додав Данилюк.

Він також розповів, що про рішення США заморозити військову допомогу Україні дізнався зі статті у виданні Politico 28 серпня і "був здивований" таким поворотом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео підтвердив намір відвідати Україну

У газеті The New York Times на підставі рукопису ще неопублікованої книжки спогадів Джона Болтона вийшла стаття про те, що Дональд Трамп у серпні минулого року говорив, що хоче продовжувати блокувати військову допомогу Україні. Поки Україна не почне розслідування у справі колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена та його сина.

Зараз ви читаєте новину «Екссекретар РНБО розповів про газові переговори з США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути