Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 09:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Екс-посол США в Україні пояснив, чим загрожує Януковичу і Ко суд над Тимошенко

Екс-посол США в Україні пояснив, чим загрожує Януковичу і Ко суд над Тимошенко

Політика президента Віктора Януковича звела нанівець його перспективи отримати запрошення відвідати США з офіційним візитом

Про це пише екс-посол США в Україні Стівен Пайфер в статті для Kyipvpost

Він назвав суд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко фарсом.

"Судовий процес Тимошенко, що до цього часу триває, перетворився на фарс. Хтось, звичайно, може задатися питати про доцільність та обставини, за яких вона підписували з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним газові угоди в 2009 році, але це навряд чи вплине на результати розгляду кримінальної справи", - вважає посол.

"На Заході одностайно заявляють про те, що суд над екс-прем'єром є спробою вивести з гри лідера опозиції, тобто позбавити її суспільної підтримки під час майбутніх виборів", - додає він.

Пайфер упевнений, що "все це буде перешкоджати цілям Януковича в його зовнішній політиці".

"Європейський Союз - це не тільки торговельне об'єднання, адже він заснований на спільних цінностях. Якщо порушення демократичних принципів буде продовжуватися, то відстань між Києвом та Європою буде тільки зростати ", - зазначає посол.

Він також нагадує, що все більш популярною стає ідея про заборону на в'їзд до країн ЄС і США для деяких українських чиновників.

"Деякі просять вжити санкції щодо ненадання віз українським чиновникам. Вдаватися до таких заходів - поки передчасно, але те, що це є предметом обговорення, має стривожити Януковича. Адже такі ідеї будуть набирати популярність, якщо ситуація в Україні не стабілізується ", - йдеться в статті.

Зараз ви читаєте новину «Екс-посол США в Україні пояснив, чим загрожує Януковичу і Ко суд над Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути