понеділок, 18 березня 2013 14:20

Експерт переконаний, що акції опозиції - непродумані і шкідливі

Експерт переконаний, що акції опозиції - непродумані і шкідливі
Денис Богуш. Фото: www.telekritika.ua

Акції "Вставай, Україно!" - спонтанні, непродумані і шкідливі, адже опозиціонери виводять людей без конкретної мети і результату.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Денис Богуш.

"Акції - неуспішні з самого початку: від назви і до втілення. Якщо народ піднімається, повинен розуміти, який буде результат. У Вінниці вийшли 10 тисяч людей, постояли на холодному повітрі, і що далі? Яким буде перший, другий крок опозиції - не зрозуміли. Опозиціонери кажуть, що робитимуть референдум чи дострокові вибори. Та у них для цього не вистачить сил. Для чого тоді сіпати людей? Щоб постояти у вишиванках? Вдруге люди вже не вийдуть, адже результату своєї дії не побачили. Тим паче, що рік тому з таким же гаслом "Вставай, Україно!" з'являвся Олег Ляшко з гучномовцем. Опозиція не змогла ні гасла змінити, ні, хоча б доповнити для чого Україні вставати", - каже Богуш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не прийняла остаточного рішення щодо проведення київських виборів - Єфремов

На його думку ефективність цієї акції - нульова, і так буде далі.

"Під час революції у 2004 році, люди вийшли, бо знали для чого — треба трохи надавити і влада здасться. Третя частина Майдану стояли за Ющенка, інша третина — проти влади, ще одна — просто захищала свій вибір. Сьогодні цих факторів немає. Опозиція не може у Верховній Раді добитися чесного голосування і тому йде на вулицю. Але ж що може зробити у цій ситуації народ? Опозиціонерам слід користуватися іншими інструментами, як-от опозиційний уряд, визначення одного кандидата на пост мера Києва, президента України. І ці кампанії вести протягом довгого часу", - запевняє він.

Богуш вважає, що задля перемоги кандидата від опозиції на президентських виборах у 2015 році — слід уже зараз розпочинати кампанію."Ющенка вели ще з парламентських виборів 2002, щоб він став президентом. Кампанія має тривати як мінімум 3 роки. А в нас зараз не зрозуміло навіть хто буде йти від опозиції", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через київські вибори Катеринчук зібрався виходити із фракції "Батьківщини" у ВР?

Богуш вважає, що на Сході країни люди акціям опозиції не повірять.

"Їм потрібно показати, що вони чогось добилися хоча б на один міліметр. Повинна бути успішна програма перемог. Тоді люди повірять їм, і будуть готові слухати про подальші кроки. Але, якщо на Західній Україні не зрозуміло, про що вони говорять , то на Сході взагалі буде повний хаос. А там потрібна конкретика і певні результати діяльності опозиції для того, щоб їм повірити. Схід та Захід однакові, вони різні лише на словах політиків".

Зараз ви читаєте новину «Експерт переконаний, що акції опозиції - непродумані і шкідливі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути