Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2011 17:17

Експерт пояснив, чому затримали Василя Волгу

Експерт пояснив, чому затримали Василя Волгу

Затримання голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги може бути пов'язано із бажанням президента продемонструвати боротьбу із корупцією.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Янукович вважає, що боротьба з корупціонерами, на яких є оперативна інформація, це і є боротьба з корупцією. Тобто боротьба не з системою, а з її проявами. Він так розуміє викорінення корупції. Немає розуміння того, що корупція генерується політико-економічною системою, а не окремими чиновниками", - зазначив він.

Експерт наголосив, що Волга не входить до донецького економічного клану. "Ще однією складовою затримання може бути бажання продемонструвати, що караюча рука закону може піймати на гарячому будь-кого – як колишнього прем'єр-міністра, так і колишнього соратника. Людину, яку було призначено на посаду в тому числі і за згодою президента", - пояснив Карасьов.

Політолог зазначив, що Волга потрапив у владу завдяки не стільки вимогам Компартії та її лідера Петра Симоненка, скільки проханню російської сторони.

"Він скоріше був в таборі не наших комуністів, а проросійських лівих політичних сил, які більш чітко та акцентовано орієнтувалися на Росію. Можливо, сьогоднішній арешт пов'язаний із необхідністю Януковича послати сигнал російській стороні, з якою сьогодні багато неврегульованих питань, що це може стосуватися і тих посадовців, які були призначені в тому числі і на проханням керівництва Росії", - додав він.

Нагадаємо, 19 липня слідчим Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ затримано за вчинення злочину, пов'язаного з корупцією, та доставлено до ізолятора тимчасового тримання голову Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василя Волгу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому затримали Василя Волгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути