Ексклюзиви
четвер, 20 липня 2023 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄC на півроку продовжив санкції проти РФ

ЄC на півроку продовжив санкції проти РФ
Рада ЄС продовжила до 31 січня 2024 року обмежувальні заходи, які спрямовані на окремі сектори економіки РФ. Фото: depositphotos

Рада ЄС продовжила до 31 січня 2024 року обмежувальні заходи, які спрямовані на окремі сектори економіки РФ.

Цей пакет санкцій, що вперше запровадили у 2014 році у відповідь на "дестабілізацію" Росією України, значно розширили, починаючи з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану та невиправдану військову агресію РФ проти України. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС

Наразі санкції складаються з широкого спектра секторальних заходів, включаючи обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадить нові санкції проти Білорусі

Вони також охоплюють: заборону на імпорт або передачу морським транспортом сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до ЄС, відключення від системи SWIFT декількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних засобів масової інформації.

Крім того, Євросоюз запровадив конкретні заходи для посилення спроможності ЄС протидіяти обходу санкцій. На додаток до економічних санкцій проти РФ, ЄС застосовує різні види заходів у відповідь на "дестабілізацію" Росією України.

До них належать: обмеження економічних відносин з незаконно анексованим Кримом та містом Севастополь, а також непідконтрольними уряду України територіями Донецької та Луганської областей; індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів та обмеження на поїздки) щодо широкого кола фізичних та юридичних осіб, а також дипломатичні заходи.

Австралія запровадила нові санкції проти 45 фізичних і юридичних осіб Росії за підтримку війни проти України.

Обмеження направлені проти 35 організацій російського оборонного, технологічного та енергетичного секторів, йдеться у заяві глави МЗС Австралії Пенні Вонг.

Зараз ви читаєте новину «ЄC на півроку продовжив санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути