Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2019 22:25

"Є люди поза кадром" - Аваков поділився здогадками про вбивство Шеремета

"Є люди поза кадром" - Аваков поділився здогадками про вбивство Шеремета
"Я не можу поки сказати більше", - Аваков про результати розслідування. Фото: УНІАН

Розкриття справи про вбивство журналіста Павла Шеремета перебуває тільки на першій фазі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі телеканалу "Україна" у п'ятницю ввечері.

"Дуже складний злочин. Хто виготовив вибухівку, хто виготовив маршрут? Хто підготував розвідку? Ми бачимо розвідників, які ходять і фотографують камери. Думають про шляхи відходу. Хто, нарешті, прикривав цих людей протягом розслідування? Куди поділися записи з чотирьох камер спостереження, до яких поліція не могла отримати доступ?

Я ставлю ці питання, для того, щоб було розуміння. І у мене також, як і у вас (журналістів. - Gazeta.ua), як і у слідства, є певне відчуття, що є люди, які поки знаходяться за кадром, поза цієї схеми нашого звинувачення. Які були ініціаторами або суініціаторами цього злочину.

І тому я ще раз кажу - це слідство не завершене. Цей злочин не розкрито. Ми знаходимося тільки у першій фазі. І це ще не вечір", - заявив Аваков.

"Ось я більше не можу сказати. Ось ви хочете з мене більше, я не можу поки сказати", - додав міністр.

"Зазвичай, вибух розслідують, як теракт. Тоді це Служба безпеки. Як вбивство, тоді це розслідує поліція. У результаті прокурор визначився, що розслідувати це повинна поліція. І ми почали збирати всі ці матеріали до себе - всі записи камер, трафіків. І ми не знайшли чотири камери. Ми не змогли їх отримати. Це хороші камери, у хороших місцях. Нам сказали "Ми їх вам віддали раніше. Дивно, що ви їх не отримали" - "А їх не було"- "Напевно там не було нічого записів". Ну це я дуже спрощую.

Протягом розслідування ми підозрювали, що нашим підозрюваним хтось дає інформацію. Саме це було причиною того, що ми у 17-му році гранично засекретили слідство", - розповів Аваков.

"У розмові наших підозрюваних є кілька сторінок тексту, де вони апелюють до якогось покровителя, який повинен їх витягнути і захистити. Ми уважно на це дивимося", - також заявив керівник МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Шеремета: суддя взяв відвід від справи

12 грудня слідчі затримали музиканта Андрія Антоненка та волонтера Юлію Кузьменко - їх назвали підозрюваними у вбивстві журналіста Павла Шеремета у липні 2016-го. За версією слідчих, Антоненко організував цей злочин, Кузьменко заклала вибухівку під машину.

Крім них у справі фігурують подружжя-добровольці Інна та Владислав Грищенки та військова медсестра Яна Дугарь. Її суд уже відправив під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «"Є люди поза кадром" - Аваков поділився здогадками про вбивство Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути