Ексклюзиви
понеділок, 25 грудня 2017 16:42

"Джавеліни" стримають наступ Росії на Донбасі

  Рішення Президента США Дональда Трампа про надання Україні протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" не змінить розклад сил на Донбасі
Рішення Президента США Дональда Трампа про надання Україні протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" не змінить розклад сил на Донбасі

Рішення Президента США Дональда Трампа про надання Україні протитанкові ракетні комплекси "Джавелін" не змінить розклад сил на Донбасі.

Однак саме це рішення не дасть можливість президенту Росії Володимиру Путіну вдатися до раптового наступу на сході України, передає The Wall Street Journal.

"Надання зброї Україні дасть США ще один важливий важіль на переговорах з Росією. Адже подібне озброєння значно підвищує ціну агресії на Донбасі для Росії, чого прагне уникнути Путін перед президентськими виборами. "Джавеліни" стримують їх, тому що становлять більший ризик жертв та втрати танків, якщо вони використають їх для наступу, а Путін вразливий до жертв", – наголосив заступник генсека НАТО Александр Вершбоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 держав постачають Україні летальну зброю

Генерал Філіп Брідлав, колишній командувач об'єднаними силами НАТО у Європі, підтримав надання Україні "Джавелінів", відзначивши, що таке надання було б більш ефективним, якщо б було зроблене раніше.

При цьому американські військові переконані, що "Джавеліни" вирішальним чином не змінять баланс сил в конфлікті. Однак на деякий час стримають Росію від бажання здійснити наступ.

22 грудня Державний департамент підтвердив, що Сполучені Штати нададуть Україні "посилені оборонні можливості" для боротьби української сторони із підтримуваними Росією бойовиками.

Зараз ви читаєте новину «"Джавеліни" стримають наступ Росії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути