пʼятниця, 20 грудня 2013 03:42

Дві третини киян засудили знесення пам'ятника Леніну - опитування

Дві третини киян засудили знесення пам'ятника Леніну - опитування
Фото: Reuters
Дві третини жителів Києва назвали знесення пам'ятника Леніну актом вандалізму. Про це свідчать результати опитування, яке провела в українській столиці компанія Research & Branding Group.

69 відсотків киян належать до демонтажу монумента негативно, причому таких більшість серед представників всіх вікових груп і політичних сил. Зокрема, серед молоді тих, хто засудив подію, 66 відсотків, серед людей старшого віку 55 таких вже 78 відсотків.

Вітали знесення пам'ятника Леніну 13 відсотків жителів Києва, а 15 відсотків опитаних заявили, що їм все одно. 57 відсотків киян згодні з твердженням, що дії сносивших пам'ятник Леніну повторюють аналогічну практику більшовиків. Не згодні з цим твердженням 35 відсотків, тобто майже третина учасників опитування.

Опитування проводилося з 10 по 14 грудня методом особистого інтерв'ю. Всього соціологи опитали 800 киян, статистична похибка результатів становить 3,5 відсотка.

Нагадаємо, пам'ятник Леніну на Бесарабської площі Києва був знесений 8 грудня під час масових акцій протесту у зв'язку з відмовою уряду України підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом. Протестувальники повалили фігуру більшовицького лідера з постаменту і частково зруйнували її. Київська міліція порушила кримінальну справу за статтею про масові заворушення, однак про затримання поки не повідомлялося.

Монумент у пам'ять про Леніна з'явився в Києві в грудні 1946 року. Висота постаменту становить 6,8 метра, а самої статуї - 3,45 метра.
Зараз ви читаєте новину «Дві третини киян засудили знесення пам'ятника Леніну - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути