четвер, 12 серпня 2021 22:07

Дуда приїде на саміт "Кримської платформи"

Дуда приїде на саміт "Кримської платформи"
Президент Польши приедет на саммит. Фото: DW

Президент Польщі Анджей Дуда візьме участь в саміті Кримської платформи, який відбудеться в Києві 23 серпня.

Про це повідомили в Офісі президента Республіки Польща.

"23-24 серпня 2021 року Дуда візьме участь в саміті Кримської платформи та відзначення Дня Незалежності України в Києві", - говориться в повідомленні.

11 серпня ще один європейський партнер підтвердив участь в "Кримській платформі". Тоді загальна кількість учасників заходу зросла до 38.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила, що Україна розраховує на участь у саміті близько 40 країн.

Кримська платформа — дипломатична ініціатива України, в перспективі — міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму і сприяння деокупації півострова.

26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав Указ "Про окремі заходи, спрямовані на деокупацію і реінтеграцію тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", яким постановив утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні установчого саміту Кримської платформи. Згідно з документом, МЗС забезпечує координацію участі України в діяльності Кримської платформи.

Головою Організаційного комітету з підготовки установчого саміту Кримської платформи є міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Очікується, що Кримська платформа буде представлена в Парламентській асамблеї Ради Європи. Датою проведення установчого саміту визначено 23 серпня 2021 року, за його підсумками може бути прийнята декларація.

Зараз ви читаєте новину «Дуда приїде на саміт "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути