середа, 22 квітня 2015 11:16

Друг Путіна Стівен Сігал ледь не став почесним консулом Росії у Штатах - ЗМІ

Друг Путіна Стівен Сігал ледь не став почесним консулом Росії у Штатах - ЗМІ
Фото: http://www.buzzfeed.com

Російський президент Володимир Путін запропонував Обамі призначити американського кіноактора Стівена Сігала почесним консулом Росії в Каліфорнії і Арізоні, тобто потенційним посередником між Білим домом і Кремлем.

Про це пише Buzz Feed.

Така пропозиція надійшла в червні 2013-го на саміті G8 в Північній Ірландії під час чергового загострення відносин між США і Росією.

За словами чотирьох діючих і колишніх американських чиновників, Путін сказав, що кандидатура Сігала - найбільше підходить для того, щоб відвести американо-російські відносини від небезпечної межі. "Мовляв Сігал, американський патріот до мозку кісток, ще й по-справжньому знає Росію: він підтримує зв'язки як зі своїм російським корінням (його бабуся була родом з Владивостока), так і з високопоставленими фігурами російської політики та апарату сил безпеки. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков говорив журналістам, що Сігал і Путін - давні друзі. Завдяки всьому цьому Сігал - ідеальна емблема дружби між цими двома країнами, сказав Путін Обамі", - пишуть автори.

"Ми зреагували так: "Напевно, ви жартуєте", - повідомив виданню американський чиновник, який був присутній на зустрічі.

На думку авторів, зробивши пропозицію про це призначення, "Путін, можливо, намагався зробити Сігала кимось на кшталт напівофіційного посередника". "Відомо, що Путін проводить переговори по неофіційних каналах через посередників на кшталт Віктора Медведчука ... Дмитро Рогозін просив Сігала скористатися його "авторитетом і зв'язками в американському істеблішменті", щоб допомогти російським виробникам вогнепальної зброї прорватися на ринок США", - наголошується в статті.

Сігал також літав до Кадирова, був присутній на зустрічах з керівництвом ФСБ.

Пізніше, як пише видання,  дружба між Сігалом і Путіним "законсервувалась". "Врешті-решт Сігал, мабуть, вичерпав свою корисність для Кремля", - підсумовує автор.

Зараз ви читаєте новину «Друг Путіна Стівен Сігал ледь не став почесним консулом Росії у Штатах - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути