вівторок, 15 травня 2012 12:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Доповідач у справі Тимошенко - екс-глава трибуналу. Це символічно", - Власенко

"Доповідач у справі Тимошенко - екс-глава трибуналу. Це символічно", - Власенко
Сергій Власенко каже, що права екс-прем'єра порушують. Фото: byut.com.ua

Перенесення розгляду касації у справі еск-прем'єра Юлії Тимошенко є політично вмотивованим рішенням, яке не ґрунтується на законі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав адвокат, нардеп-"бютівець" Сергій Власенко.

"В українському Кримінально-процесуальному кодексі відсутня норма, що зобов'язує слухати справу за участю особи, яку звинувачують у скоєнні злочину. Прогнозуючи такий розвиток подій, Юлія Володимирівна подала до суду, про що сьогодні оголосив суддя - про те, що вона просить слухати справу за її відсутності. Тому аргумент прокурора та суду про те, що "давайте дочекаємося Тимошенко" абсурдний за своєю природою. Крім того це повністю викривлює логіку касаційного процесу", - зауважив він.

За словами Власенка, таким рішенням суд визнав, що заслуховування справи Тимошенко у Апеляційному суді за її відсутності було порушенням закону.

Пояснюючи, чому розгляд справи перенесли на 26 червня, депутат зауважив: "Справа взагалі була призначена на останній день, який відводиться законом. При цьому вони ще більше ніж на місяць відкладають це затягування для того, щоб Віктор Янукович міг політично проводити якісь перемовини і всім розказувати: "Дивіться, ще немає остаточного рішення і ми таким чином захищаємо її права. Хоча насправді її права порушують".

Адвокат Тимошенко зізнався, що у нього гнітючі враження від сьогоднішнього засідання Верховного Суду.

"Кожен день моєї участі у судових перипетіях і слідчих діях все більше укріплює у мене зневіру в українську судову та правоохоронну систему... Суддя доповідач у справі до призначення у Вищий спеціалізований суд був головою військового трибуналу Донецького гарнізону, а тепер він судить Тимошенко. Це символічні речі", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Доповідач у справі Тимошенко - екс-глава трибуналу. Це символічно", - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути